UHU-Linux

És lőn leírám bénázásaim. :) Jó szórakozást!

Archívum

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

De hol a hang?

2007.08.10. 21:18 | Kisvacok | Szólj hozzá!

Címkék: linux hang

Naívan, ámde reményekkel telve másolgatom át Windowsról a zenéimet. Minden simán megy, elindítom... elindul... elindulna... De hol a hang?

És akkor irány a gúgli (gyk. google), keresek: linux hangbeállítás. Lehetőleg fórumokat próbálok kifogni, mert azokkal sokkal egyszerűbb megoldani a dolgokat. :) Találok egy érdekeset/értelmeset(?), miszerint valami kodeket kellene letölteni. Jól van, egy próbát megér, vissza a gúglihoz: linux hanngbeállítás kodek. Keresgélek tovább, és bár kodekre nem akadok, de találok ismét egy jólhangzó postot, miszerint driver kell.

Vissza a kereséshez: linux hangbeállítás driver. Driver sehol, de értelmes postok már annál több. Valami hang le van húzva, emleget mastert, meg ilyesmiket. Bár egy kukkot sem értek belőle, de lemondok a gúgli társaságáról. Akkor most megpróbálok egyedül alkotni!

Megnyitom a zenét duplakattal, ahogy a dráááága drága Windowsban szokás anno. Szép winamp kinézetű zenelejátszó nyílik, ez már biztató jel, nemde? :D Irány a beállítások, azér' van az is, hogy használjuk. Kimeneti (output) modul: OSS-meghajtó 1.2.10. Na, ez vajon mifene? Mindegy, ezt is be lehet állítani, legalábbis van rá egy gomb. Katt rá, végignézem a fülecskéit, végre a Keverő fülön találok egy érdekes, már megemlített dolgot. "Hangerőszabályozás: Master nem PCM". Jól van, pipáljuk be, próba szerencse, elvégre tudom, hol voltam, ennél rosszabb már úgy sem lehet.

Katt ki, alkalmaz, és aztán zene indít... IGGEEEEEEEEEN, működik a hang! Király vagyok. 8)

A bejegyzés trackback címe:

https://uhulinux.blog.hu/api/trackback/id/tr21137195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása